Outdoor Activities

Αναρρίχηση

H αναρρίχηση είναι άθλημα στο οποίο ο αθλητής αναρριχάται, καταρριχάται ή διασχίζει (τραβερσάρει) βράχινα συμπλέγματα ή τεχνητούς αναρριχητικούς τοίχους. Είναι άθλημα φυσικά και νοητικά απαιτητικό, καθώς δοκιμάζει συχνά τη δύναμη, την αντοχή, την ευκινησία και τον νοητικό έλεγχο του αθλητή. Χάριν ασφαλείας ενδείκνυται να διεξάγεται με τη γνώση των αναρριχητικών τεχνικών και τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας σχηματισμών των βράχων, η αναρρίχηση βράχου διαχωρίζεται σε αρκετά διαφορετικά στιλ και υποδιαιρέσεις.

Εναέριο πέρασμα – Flying fox

Το εναέριο πέρασμα είναι η κατάβαση με σχοινιά ενός υψώματος πάνω από το ποτάμι. Χρησιμοποιώντας αναρριχητικό εξοπλισμό, αιωρείται από την τροχαλία που γλιστράει πάνω σε κεκλιμένο συρματόσχοινο από την μία όχθη του ποταμού στην άλλη. Στο εναέριο πέρασμα μπορείτε να δοκιμάσετε τα όρια σας στην υψοφοβία πάντα με την επίβλεψη έμπειρων συνοδών και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Τοξοβολία

Η Τοξοβολία είναι η δεξιότητα / πρακτική της χρήσης ενός τόξου για την εκτόξευση βελών. Η Τοξοβολία είναι παράλληλα ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής. Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο,κόκκινο,μπλε,μαύρο,άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει και ένα αριθμό βαθμών.

Θεραπευτική ιππασία

Η Θεραπευτική ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, κοινωνική, κτλ) του ασθενούς, και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους. Το άλογο στην περίπτωση αυτή γίνεται θεραπευτικό μέσο. Εφαρμόζεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ειδικό εξοπλισμό. Ωστόσο η θεραπευτική ιππασία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε άνθρωπο, ενήλικα ή ανήλικα και βοηθάει στην ευκινησία, στον προσανατολισμό στην αυτοπεποίθησή κλπ.

Ορεινή ποδηλασία

Η ορεινή ποδηλασία είναι το άθλημα στο οποίο ο αθλητής – αναβάτης οδηγεί ένα ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές, συχνά πάνω σε ανώμαλο έδαφος, χωματόδρομους και μονοπάτια, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα βουνού (Mountain Bike). Τα ποδήλατα βουνού έχουν αρκετές ομοιότητες με άλλα ποδήλατα αλλά ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που προορίζονται για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την απόδοση τους σε ανώμαλο έδαφος. Αυτό το ατομικό άθλημα απαιτεί αντοχή, σωματική δύναμη και ισορροπία, δεξιότητες χειρισμού του ποδηλάτου και ικανότητα του αναβάτη να είναι αυτοδύναμος. Επειδή οι αναβάτες ΜΤΒ απομακρύνονται συχνά από τον πολιτισμό, κυριαρχεί μια ισχυρή ηθική αυτοδυναμίας στο άθλημα. Αυτό τους προσδίδει χαρακτηριστικά όπως, αυτοδυναμία, ανεξαρτησία, θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Νυχτερινή πεζοπορία

Η νυχτερινή πεζοπορία, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη μορφή επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Τη νύχτα, οι εξωτερικοί ήχοι ελαττώνονται και οι λίγοι ήχοι που απομένουν είναι από νυκτόβια ζώα. Επίσης, μακριά από τα φώτα της πόλης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατηρήσει κάποιος τον έναστρο ουρανό. Η νυχτερινή πεζοπορία, προϋποθέτει όμως και κάποιο βασικό εξοπλισμό για να είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Σίγουρα ένα καλό φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, έξτρα ρούχα γιατί πάντοτε υπάρχει μια αίσθηση δροσιάς με το πέσιμο του ήλιου και τέλος, πολύ καλή διάθεση ώστε να απολαύσει κάποιος το κάθε τι που θα του χαρίσει το νυχτερινό περιβάλλον.

Ορεινή Πεζοπορία

Η Ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα η οποία απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αγαπούν το περπάτημα στην φύση, και κυρίως στο βουνό. Ο σκοπός κατά βάση είναι η σωματική άσκηση, πνευματική ευεξία και γενικότερα η ευχαρίστηση και ψυχαγωγία, μέσα από την κίνηση, την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς και την σφαιρική βιωματική γνώση της περιοχής, στην οποία εξελίσσεται μία διαδρομή. Η ορεινή πεζοπορία συνιστά ένα είδος οργανωμένης και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, που απαιτεί συγκεκριμένη προετοιμασία, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον πλέον αποτελεσματικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Γι’ αυτό οι διαδρομές που προτείνονται και υλοποιούνται είναι προσεκτικά επιλεγμένες, έτσι ώστε να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Αγώνας προσανατολισμού - orienteering

Το orienteering είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες. Όποιος συμμετέχει υποχρεούται να επισκεφθεί όλα τα σημεία ελέγχου στη σωστή σειρά. Τα σημεία ελέγχου είναι σημειωμένα πάνω στο χάρτη σαν κύκλοι και είναι πάντοτε χαρακτηριστικά του εδάφους που διακρίνονται. Τα σημεία ελέγχου είναι μεγάλες τρίπλευρες σημαίες χρώματος πορτοκαλί και άσπρου. Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν μία διαδρομή που να ταιριάζει στις ικανότητες και στην εμπειρία τους. Δεν είναι απαραίτητο να τρέχει κανείς, κάλλιστα μπορεί κάποιος να περπατήσει. Η εκκίνηση δεν δίνεται για όλους τους συμμετέχοντες μαζί, αλλά χωριστά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια ο κάθε αγωνιζόμενος ξεχύνεται μέσα στο δάσος για να βρει τα σημεία ελέγχου όσο πιο γρήγορα μπορεί. Νικητής είναι αυτός ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Το orienteering είναι ένα ατομικό άθλημα το οποίο απαιτεί αυτοσυγκέντρωση για να διατηρηθεί κανείς πάνω στην επιλεγμένη διαδρομή.

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά​

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εγχείρημα. Ένα μάθημα που ξεκινάει από την κουζίνα και καταλήγει στην ψυχή των παιδιών. Καλλιεργεί και τις 8 νοημοσύνες του παιδιού συν την συναισθηματική νοημοσύνη. Διδάσκεται εθελοντικά και με απεριόριστη αγάπη από την Ντιάνα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top