2010: 2o WoodWaterWild Festival

29-30 Μαΐου 2010

Event 2o WoodWaterWild Festival
Τοποθεσία Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας
Ημνία 29-30 Μαΐου 2010
Μοτο:  
Guests:
Cayetano, The Burger Project, NEK
Γλεντοκόποι

Δυο ημέρες, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Μαΐου και 3 σκηνές - stages αποτελούν τις λέξεις κλειδιά της διοργάνωσης στο πλαίσιο των οποίων επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες μέσα στην καρδιά της φύσης.

Η επιλογή ανάμεσα στο wood water wild triathlon (τοξοβολία, αναρρίχηση, flying fox) και στις δραστηριότητες  σωματικής και ψυχικής ισορροπίας (yoga και διαλογισμός) δεν είναι απαραίτητη, καθώς έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε και να δοκιμαστείτε σε όλα. Παρόλο που η φύση έχει φροντίσει να σας ταξιδέψει με τους δικούς της ήχους θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε djs και μουσικές μπάντες απόλυτα συμβατές με το φυσικό περιβάλλον.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του Wood Water Wild Wood Water Wild Festival (Wood: Ξύλο, Water: Νερό, Wild: Φύση) γεννήθηκε στη φύση. Για την ακρίβεια, τόπος και βασική αιτία της δημιουργίας της είναι το φυσικό περιβάλλον του μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας.Η συχνή μας παρουσία εκεί, μαζί με την αγάπη μας για τη φύση και τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να αναπτύξει μέσα σ’ αυτή (βρίσκουμε κάθε αφορμή για να βρισκόμαστε σ’ αυτό το απίστευτο περιβάλλον) είχε ως επακόλουθο το στήσιμο ενός αυθεντικού (ελπίζουμε) φεστιβάλ της φύσης. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα φεστιβάλ υπαίθριων δραστηριοτήτων (outdoor activities) που έχει ως soundtrack μουσικές από μπάντες και djs απόλυτα συμβατές με το φυσικό περιβάλλον.“Εμπνεόμαστε από την αγάπη μας γι' αυτόν τον υπέροχο πλανήτη, για τον άνθρωπο & το περιβάλλον, για τα ζώα. Από τον ήλιο, τα σύννεφα, το νερό. Από τα ποτάμια, τα βουνά και τη θάλασσα. Από τις μουσικές, τις καθαρές ενέργειες και τις ανθρώπινες σχέσεις. Θέτουμε ως προϋπόθεση το σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής & στη διαφορετικότητα και είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.”Jumbo) στρίβετε προς την κατεύθυνση του βουνού (προς Παλιά Καβάλα). Μετά από 4 χιλιόμετρα συναντάτε τη διασταύρωση Ζυγού-Παλιάς Καβάλας και στρίβετε δεξιά προς Παλιά Καβάλα. 300 μέτρα μετά, στα δεξιά σας υπάρχει μια χωμάτινη παράκαμψη ενός χιλιομέτρου που σας οδηγεί στο παλιό λατομείο (περνάτε δίπλα από μία στάνη με πρόβατα). Αφού φτάσετε στο λατομείο ακολουθείτε το χωματόδρομο αριστερά του που ανεβαίνει και σας οδηγεί λίγα μέτρα μετά στη δυτική είσοδο του μονοπατιού. Η ανατολική είσοδος του μονοπατιού είναι πιο εύκολα προσβάσιμη. Στην είσοδο του οικισμού της Παλιάς Καβάλας, δεξιά από την ταβέρνα Ζαφείρης, υπάρχει ένας χωμάτινος και κατηφορικός πεζόδρομος που οδηγεί πολύ σύντομα στην ανατολική είσοδο του μονοπατιού.

Oι βασικοί χώροι των εκδηλώσεων

Τρεις είναι οι βασικοί χώροι των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Ο κυρίως χώρος είναι αυτός του λατομείου, που βρίσκεται πριν τη δυτική είσοδο του μονοπατιού. Εκεί φιλοξενούνται όλες οι μουσικές εκδηλώσεις καθώς και τα Πέρα από τους τρεις αυτούς χώρους, υπάρχουν και επιπλέον τοποθεσίες στις οποίες λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και αυτοί θα ανακοινώνονται όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία έoutdoor activities (τοξοβολία, αναρρίχηση, flying fox, κτλ). Ο δεύτερος χώρος είναι στον καταρράκτη, όπου φιλοξενούνται τα mind&body activities (yoga, meditation). Ο τρίτος χώρος είναι στον αναστηλωμένο νερόμυλο, κοντά στην ανατολική είσοδο του μονοπατιού όπου φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις, ζωντανή ελληνική μουσική, έκθεση βιβλίου, διαλέξεις και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Για το νερόμυλο υπάρχει ξεχωριστή πρόσβαση από τον δρόμο Ζυγού-Παλιάς Καβάλας. Wood Water Wild Festival εναρξης του 

Το Wood Water Wild Festival είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα». Τα 2 από τα 3 ευρώ του κάθε εισιτηρίου θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος. Οι διοργανωτές απηύθυναν πρόσκληση στα παιδιά του Ιδρύματος, να συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

info poster 2010

Το πρόγραμμα του διημέρου:

Wild Stage 1 (Λατομείο)

11:00-19:00: Τοξοβολία-Αναρρίχηση-Flying
17:00-20:00: NEK: dj set (Reggae, Dancehall, Dubstep, Drum n Bass, Jungle)
17:00-19:00: Ωδη-πόροι (έντεχνο ελληνικό ροκ)
0:00-22:00: Xristo c baira: dj set (nufunk tunes, roots, swing, ska, jazz)
19:00-21:00: Tzoum (psychedelic soundscapes, pulsing rhythms, zourna jazz )
22:00-23:30: Cayetano: Sound System
21:00-23:00: The Burger Project (your favorite cover band)
23:30-until end: Cayetano: dj set (dub, jazz, funk, break-beat down-tempo, trip-hop, electronica)

Water Stage 2 (Καταρράκτης)

12:00-19:00: Yoga (hatha) έναρξη συνεδριών κάθε μία ώρα
Wood Stage 3 (Νερόμυλος)
11:00-20:00: Έκθεση βιβλίου
21:00-until end: Ρεμπέτικη βραδιά με τους «Γλεντοκόπους»
11:10-11:30 «Δασοπροστασία και εθελοντισμός»: Διάλεξη από τη Διασωστική ομάδα Καβάλας
12:00-12:20 «Νερό-λειψυδρία και τρόποι αντιμετώπισης της»: Διάλεξη από τον Ροταριανό Όμιλο «Νεάπολις» Καβάλας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 10:00-11:00: Πρωινό στο Νερόμυλο

Θα περιλαμβάνει χειροποίητες χωριάτικες πίτες από τις γυναίκες της Παλιάς Καβάλας, μεταξύ αυτών και της σπανακοτυρόπιτας, με εντόπιο κατσικίσιο τυρί και σπανάκι από τα περιβόλια του χωριού, ελληνικό καφέ και χυμούς.

Σάββατο και Κυριακή 10:00-14:00 και 16:00-20:30: Ξενάγηση στο Νερόμυλο

Η ξενάγηση θα γίνεται ανά ομάδες των 15 ατόμων. Θα υπάρχει ένας μυλωνάς, ο οποίος θα αλέθει κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και συγχρόνως ένα μέλος του Συλλόγου, θα εξηγεί το τρόπο λειτουργίας και θα δίνει πληροφορίες για τα μέρη του μηχανισμού, αλλά και την κατασκευή του μύλου. Στο τέλος θα δίνεται στα παιδιά ένα σακουλάκι με αλεύρι.

πηγή: kavalanet.gr

Επικοινωνία

 

Πολιτιστικός Σύλλογος
Παλιας Καβάλας

Παλιά Καβάλα
+30 6944 624281
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "Δημωφέλεια"

Δημωφέλεια
+30 2510 831388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.