• Wwwbanner3

Outdoor Activities

Αναρρίχηση

Αναρρίχηση

H αναρρίχηση είναι άθλημα στο οποίο ο αθλητής αναρριχάται, καταρριχάται ή διασχίζει (τραβερσάρει) βράχινα συμπλέγματα ή τεχνητούς αναρριχητικούς τοίχους. Είναι άθλημα φυσικά και νοητικά απαιτητικό, καθώς δοκιμάζει συχνά τη δύναμη, την αντοχή, την ευκινησία και τον νοητικό έλεγχο του αθλητή. Χάριν ασφαλείας ενδείκνυται να διεξάγεται με τη γνώση των αναρριχητικών τεχνικών και τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας σχηματισμών των βράχων, η αναρρίχηση βράχου διαχωρίζεται σε αρκετά διαφορετικά στιλ και υποδιαιρέσεις.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, αναρρίχηση θα κάνει ο ΛΟΧ τις ημέρες Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου


Εναέριο πέρασμα – Flying fox

Εναέριο πέρασμα – Flying fox

Εναέριο πέρασμα είναι η κατάβαση με σχοινιά ενός υψώματος πάνω από το ποτάμι. Χρησιμοποιώντας αναρριχητικό εξοπλισμό, αιωρείται από την τροχαλία που γλιστράει πάνω σε κεκλιμένο συρματόσχοινο από την μία όχθη του ποταμού στην άλλη. Στο εναέριο πέρασμα μπορείτε να δοκιμάσετε τα όρια σας στην υψοφοβία πάντα με την επίβλεψη έμπειρων συνοδών και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, Flying fox θα κάνει η Riverland τις ημέρες Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου


Τοξοβολία

Τοξοβολία

Η Τοξοβολία είναι η δεξιότητα / πρακτική της χρήσης ενός τόξου για την εκτόξευση βελών. Η Τοξοβολία είναι παράλληλα ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής. Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο,κόκκινο,μπλε,μαύρο,άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει και ένα αριθμό βαθμών.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, Τοξοβολία θα κάνει η ομάδα Traditional bow τις ημέρες Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου


Θεραπευτική ιππασία

Θεραπευτική ιππασία

Η Θεραπευτική ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, κοινωνική, κτλ) του ασθενούς, και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους. Το άλογο στην περίπτωση αυτή γίνεται θεραπευτικό μέσο. Εφαρμόζεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ειδικό εξοπλισμό. Ωστόσο η θεραπευτική ιππασία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε άνθρωπο, ενήλικα ή ανήλικα και βοηθάει στην ευκινησία, στον προσανατολισμό στην αυτοπεποίθησή κλπ.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, Θεραπευτική ιππασία θα κάνει η ομάδα Ιάσων τις ημέρες Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου


Χρωματοσφαίριση

Χρωματοσφαίριση

Η χρωματοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται σε πεδία από δύο ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να επιτύχουν κάποιο σκοπό, συνήθως να κατακτήσουν την σημαία της αντίπαλης ομάδας. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, ο κάθε παίκτης προσπαθεί να "μαρκάρει", να διώξει δηλαδή απο το παιχνίδι παίκτες της αντίπαλης ομάδας χρησιμοποιώντας "μαρκαδόρους" δηλαδή τα "όπλα" της χρωματοσφαίρισης και μπίλιες οι οποίες περιέχουν χρώμα (χρωμόσφαιρες). Το περίβλημα της μπίλιας είναι από μαλακή ζελατίνη η οποία σπάει όταν η χρωμόσφαιρα προσκρούσει με την απαραίτητη ταχύτητα επάνω σε σκληρή επιφάνεια ή σε κάποιον παίκτη, χρωματίζοντας την επιφάνεια πρόσκρουσης.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, χρωματοσφαίριση θα κάνει η ομάδα Paintball GoldenCity τις ημέρες Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου


Τρέξιμο βουνού

Τρέξιμο βουνού

Το τρέξιμο στο βουνό είναι μία ευχάριστη δρομική δραστηριότητά όπου ο δρομέας τρέχει σε δασικούς δρόμους, σε μονοπάτια και χωματόδρομους. Θεωρείται κατά πολλούς ένα επίπεδο πιο πάνω από το τρέξιμο ασφάλτου διότι είναι τρέξιμο περιπέτειας, βελτίωσης της αντοχής, της φυσικής κατάστασης και της δύναμης. Η σημαντικότερη δυσκολία σε σύγκριση με το τρέξιμο στην άσφαλτο, είναι ότι στο ορεινό τρέξιμο υπάρχουν μεγάλες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις που εναλλάσσονται συνεχώς με αποτέλεσμα να το καθιστούν ιδιαίτερα απαιτητικό. Το τρέξιμο στο βουνό εκτός από το ευχάριστο συναίσθημα που δημιουργεί λόγω της επαφής με τη φύση και των συχνών αναλογών του τοπίου, έχει το πλεονέκτημα ότι ο δρομέας ‘’μαζεύει’’ τα χιλιόμετρα πιο εύκολα και περνάει ο χρόνος του ευχάριστα.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, τρέξιμο βουνού θα κάνει o Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας τη Κυριακή 23 Ιουνίου


Ορεινή ποδηλασία

Ορεινή ποδηλασία

Η ορεινή ποδηλασία είναι το άθλημα στο οποίο ο αθλητής - αναβάτης οδηγεί ένα ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές, συχνά πάνω σε ανώμαλο έδαφος, χωματόδρομους και μονοπάτια, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα βουνού (Mountain Bike). Τα ποδήλατα βουνού έχουν αρκετές ομοιότητες με άλλα ποδήλατα αλλά ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που προορίζονται για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την απόδοση τους σε ανώμαλο έδαφος. Αυτό το ατομικό άθλημα απαιτεί αντοχή, σωματική δύναμη και ισορροπία, δεξιότητες χειρισμού του ποδηλάτου και ικανότητα του αναβάτη να είναι αυτοδύναμος. Επειδή οι αναβάτες ΜΤΒ απομακρύνονται συχνά από τον πολιτισμό, κυριαρχεί μια ισχυρή ηθική αυτοδυναμίας στο άθλημα. Αυτό τους προσδίδει χαρακτηριστικά όπως, αυτοδυναμία, ανεξαρτησία, θάρρος και αυτοπεποίθηση.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, ορεινή ποδηλασία θα κάνει το Κύκλοτρον τη Κυριακή 23 Ιουνίου


Νυχτερινή πεζοπορία

Νυχτερινή πεζοπορία

Η νυχτερινή πεζοπορία, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη μορφή επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Τη νύχτα, οι εξωτερικοί ήχοι ελαττώνονται και οι λίγοι ήχοι που ακούγονται είναι από νυκτόβια ζώα. Επίσης, μακρυά από τα φώτα της πόλης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατηρήσει κάποιος τον έναστρο ουρανό. Η νυχτερινή πεζοπορία, προυποθέτει όμως και κάποιο βασικό εξοπλισμό για να είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Σίγουρα ένα καλό φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, έξτρα ρούχα γιατί πάντοτε υπάρχει μια αίσθηση δροσιάς με το πέσιμο του ήλιου και τέλος, πολύ καλή διάθεση ώστε να απολαύσει κάποιος το κάθετι που θα του χαρίσει το νυχτερινό περιβάλλον.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, την νυχτερινή πεζοπορία θα οργανώσει ο ΕΟΣ το Σάββατο βράδυ, στις 22 Ιουνίου.


Ορεινή Πεζοπορία

Ορεινή Πεζοπορία

Η Ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα η οποία απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αγαπούν το περπάτημα στην φύση, και κυρίως στο βουνό. Ο σκοπός κατά βάση είναι η σωματική άσκηση, πνευματική ευεξία και γενικότερα η ευχαρίστηση και ψυχαγωγία, μέσα από την κίνηση, την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς και την σφαιρική βιωματική γνώση της περιοχής, στην οποία εξελίσσεται μία διαδρομή. Η ορεινή πεζοπορία συνιστά ένα είδος οργανωμένης και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, που απαιτεί συγκεκριμένη προετοιμασία, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον πλέον αποτελεσματικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Γι’ αυτό οι διαδρομές που προτείνονται και υλοποιούνται είναι προσεκτικά επιλεγμένες, έτσι ώστε να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, ορεινή πεζοπορία θα κάνει ο Σ.Χ.Ο.Κ. τη Κυριακή 23 Ιουνίου


Αγώνας προσανατολισμού - orienteering

Αγώνας προσανατολισμού - orienteering

Το orienteering είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες. Όποιος συμμετέχει υποχρεούται να επισκεφθεί όλα τα σημεία ελέγχου στη σωστή σειρά. Τα σημεία ελέγχου είναι σημειωμένα πάνω στο χάρτη σαν κύκλοι και είναι πάντοτε χαρακτηριστικά του εδάφους που διακρίνονται. Τα σημεία ελέγχου είναι μεγάλες τρίπλευρες σημαίες χρώματος πορτοκαλί και άσπρου. Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν μία διαδρομή που να ταιριάζει στις ικανότητες και στην εμπειρία τους. Δεν είναι απαραίτητο να τρέχει κανείς, κάλλιστα μπορεί κάποιος να περπατήσει. Η εκκίνηση δεν δίνεται για όλους τους συμμετέχοντες μαζί, αλλά χωριστά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια ο κάθε αγωνιζόμενος ξεχύνεται μέσα στο δάσος για να βρει τα σημεία ελέγχου όσο πιο γρήγορα μπορεί. Νικητής είναι αυτός ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Το orienteering είναι ένα ατομικό άθλημα το οποίο απαιτεί αυτοσυγκέντρωση για να διατηρηθεί κανείς πάνω στην επιλεγμένη διαδρομή.

 • Στο πλαίσιο του Wood water wild festival, προσανατολισμό θα κάνει η ομάδα «οψόμεθα εις Φιλίππους» το Σάββατο 22 Ιουνίου και τη Κυριακή 23 Ιουνίου

Επικοινωνία

 

Πολιτιστικός Σύλλογος
Παλιας Καβάλας

Παλιά Καβάλα
+30 6944 624281
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "Δημωφέλεια"

Δημωφέλεια
+30 2510 831388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.