• Livestage Banner

Livestage

10o livestage

Villagers of Ioannina City (VIC)

vic1

Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι Villagers of Ioannina City ξεχωρίζουν, χωρίς αμφιβολία, αποτελώντας κατά πολλούς το σημαντικότερο group του αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Αφηγούμαστε παραμύθια προκαλώντας τον ακροατή να «ζωγραφίσει» μόνος του με την φαντασία του τις εικόνες που επιθυμεί, κάτι που είναι ενάντιο στην εποχή μας που -δηλαδή- εξουσιάζει η έτοιμη εικόνα, η «μασημένη τροφή».

Με τη κυκλοφορία του "Riza" το 2014, ξεκίνησε η φρενήρης πορεία του σχήματος από τα Ιωάννινα, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αριθμεί χιλιάδες fans ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, όταν ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης(γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή) βρέθηκαν το 2008 και ξεκίνησαν να παίζουν τα τραγούδια των διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπάνε.

Με εμφανίσεις σε πολύ διαφορετικά μέρη (γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ κλπ) και με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jamsessionτον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και πλέον οι Θραξ Πανκcείναι ασταμάτητοι! Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι καθώς αναμειγνύουν τις μεγάλες τους αγάπες, την παράδοση με τον σκληρό ήχο. Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC!

  • Επιμέλεια ήχου: Μάρκος Κουτσιανάς
  • Επιμέλεια παραγωγής: Goodheartproductions

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
© Παπαγιάννη Αθηνά
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
© _Δημήτρης Καπάνταης
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
© Αλεξάνδρα Κατσαρού
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
© Δημήτρης Λαμπρόπουλος
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
© Ζήσης Τσούμπος

The Dead Ends

Το Καβαλιώτικο ροκ τρίο των The Dead Ends δημιουργήθηκε το 2015 και πλέον αποτελείται από τους Δημήτρη Αποστολίδη, Γιώργο Σεχλίδη και Σείριο Σαββαϊδη. Το σχήμα δεν άργησε να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό ηχόχρωμα, επηρεασμένο απο την ψυχεδελική rock κληρονομιά και τη folk σκηνή των 60's και 70's, άλλοτε με σαφείς αναφορές και άλλοτε αναμεiγνύοντας τα στοιχεία αυτά με μελωδίες απο την εγχώρια μουσική παράδοση.

Το 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος LP δίσκος τους με τίτλο "Deeper the dark, the brighter we shine" από την Sound effect records.

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας με εμφανίσεις σε Βορρά και Νότο και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αξιόλογες μπάντες στον χώρο της νεο-ψυχεδέλειας όπως "The Myrrors" και "The Black Angels".

Με τις συναυλίες τους να αποτελούν ένα καλοκουρδισμένο ψυχεδελικό ταξίδι ποικίλων αποχρώσεων, οι The Dead Ends είναι μία από αυτές τις μπάντες που πάντα ήθελες να δεις ζωντανά και που χρωστάς στον εαυτό σου να το κάνεις τουλάχιστον μία φορά όσο ζεις!

Επικοινωνία

Πολιτιστικός Σύλλογος
Παλιας Καβάλας

Παλιά Καβάλα
+30 6945 523061
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "Δημωφέλεια"

Δημωφέλεια
+30 2510 831388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.