• Logorun2018

Ποδηλατικός αγώνας ΜΤΒ race "Σκαπτή ύλη"

Ο ποδηλατικός σύλλογος ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ διοργανώνει, τον 9ο αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία MTB Race – Σκαπτή Ύλη, στο πλαίσιο του 10ου Wood Water Wild Festival. Η ονομασία «Σκαπτή Ύλη» προέρχεται από την περιοχή όπου λαμβάνει χώρα ο αγώνας και η οποία σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές αλλά και τις σύγχρονες γεωλογικές μελέτες είναι ο χώρος όπου στην αρχαιότητα βρίσκονταν το φημισμένο σύμπλεγμα μεταλλείων χρυσού με αυτό το όνομα.

ΆΡΘΡΟ 1:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί  την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00.

ΑΡΘΡΟ 2 :
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI και θα αφορά τις παρακάτω κατηγορίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας είναι κοινός για όλες τις κατηγορίες με ξεχωριστή βράβευση και φύλλο αγώνα

 1. Έφηβοι   14-17 ετών
 2. Άντρες   18-29 ετών
 3. Άντρες   30-39 ετών
 4. Άντρες   40-49 ετών
 5. Άντρες   50+    ετών
 6. Γυναίκες  18+  ετών
  Κατηγορία Fun:
  30 και άνω

*Αγωνιζόμενοι από 14-17 ετών συμμετέχουν με υπογραφή γονέα!

Σημείωση: Για όλες τις κατηγορίες  ανάλογα με το αν συμπληρώνουν κατηγορία 30+, 40+, 50+ (για να συμπληρωθεί κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 αθλητές -καν. 1.4.019 Ε.Ο.Π.) εκτός των κατηγοριών εφήβων και γυναικών.

ΑΡΘΡΟ 3 :
Το όριο για τους συμμετέχοντες στο φετινό αγώνα ορίζεται στους 150 (εκατό πενήντα) αθλητές. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν έχουν καμία υποχρέωση αποζημίωσης για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.
Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αγωνιζόμενο/η να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι/ες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
Για την κατηγορία εφήβων επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών άνω των 14 ετών με απαραίτητη γονική συναίνεση (για τους ανηλίκους) και συμπλήρωση έντυπης δήλωσης ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς.

ΑΡΘΡΟ 4 :
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία : Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
Ώρα Εκκίνησης : 10.00
Αφετηρία :Πλατεία Παλιάς Καβάλας
Τερματισμός: Πλατεία Παλιάς Καβάλας

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού της Παλιάς Καβάλας, 17 περίπου χιλιόμετρα (και 15 λεπτά οδικώς) από την πόλη της Καβάλας. Η διαδρομή είναι στον βορεινό ορεινό όγκο της Παλιάς Καβάλας και παρουσιάζει μια ποικιλία από χωματόδρομο, τεχνικά μονοπάτια και δασικό δρόμο. Η συνολική απόσταση για τους άνδρες ανέρχεται στα 27km ενώ για τις γυναίκες και τους εφήβους είναι 16km. Επίσης θα υπάρχει κατηγορία Fun για ηλικίες 30 και άνω, όπου η διαδρομή θα είναι ιδιά με των εφήβων και των γυναικών.

Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα χαρακτηρίζεται «μέτριος προς δύσκολος».

Περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας και μετά από ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι 200m εντός του οικισμού, στρίβει αριστερά με κατεύθυνση προς βορρά. Ακολουθεί ανηφορικός δρόμος, αρχικά 100m άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος για 3km μέχρι το πρώτο σημείο ελέγχου. Στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένας κατηφορικός δρόμος 1km (χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) που καταλήγει σε τεχνικά κατηφορικά μονοπάτια 1km. Στη συνέχεια στρίβει δεξιά και συναντά πάλι τον χωματόδρομο, κλείνοντας έτσι τον πρώτο μικρό κύκλο του αγώνα.

Από εκεί ξεκινά ανάβαση σε χωματόδρομο μήκους 5km όπου η κλήση του αυξάνεται προοδευτικά έως και την θέση «τρύπες» (υπάρχουν αρχαία ορυχεία της Σκαπτής Ύλης και μοναδική θέα προς το Παγγαίο), εκεί υπάρχει ο δεύτερος σταθμός ελέγχου και σταθμός τροφοδοσίας. Στη συνέχεια συνεχίζει ελαφρώς κατηφορικά και στρίβει δεξιά για να ακολουθήσει ένας κατηφορικός χωματόδρομος για 1.5km, (ο δρόμος αυτός χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) και ακολούθως στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένα μονοπάτι ανηφορικό στην αρχή και στη συνέχεια ελαφρώς κατηφορικό για 1,5km μέσα από μια πανέμορφη και κατάφυτη περιοχή, με ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια. Το μονοπάτι αυτό μας οδηγεί σε ένα δασικό δρόμο 1.5km τον οποίο και ακολουθούμε στα δεξιά και συνεχίζουμε διασχίζοντας ένα κατάφυτο δάσος από Δρυς (συναντούμε 2 πολύ ανηφορικά κομμάτια 150μ το καθένα) για να φτάσουμε στο ύψωμα «Μεσιλίκι», όπου θα υπάρχει και ο τρίτος σταθμός ελέγχου. Μετά από ένα τεχνικό μονοπάτι μέσα στο δάσος αρχίζει η κατάβαση με κατεύθυνση προς το χωριό της Παλιάς Καβάλας, που καταλήγει αριστερά σε ένα ακόμη μικρό μονοπάτι 200m το οποίο μας οδηγεί σε άσφαλτο. Κατά την διάρκεια της κατάβασης των κατηφορικών μονοπατιών, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω της απότομης κλήσης τους. Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά επί της ασφάλτου και ακολουθούμε μια διαδρομή 700m που μας οδηγεί μέσα στο χωριό, κλείνοντας έτσι τον δεύτερο κύκλο.

Φτάνουμε στο χωριό (σταθμός ελέγχου και τροφοδοσίας) όπου ξεκινά η τελευταία στροφή, που είναι πανομοιότυπη με αυτή του δεύτερου κύκλου. Αυτός θα είναι ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του αγώνα, όπου μετά την ολοκλήρωση του, τερματίζουμε στο χωριό της Παλιάς Καβάλας.

Τεχνικά Στοιχεία Διαδρομής

 • Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 27km για τους άνδρες και 16km για τις γυναίκες και τους εφήβους.
 • Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με 3 στροφές (1μικρή και 2 μεγάλες) για όλες τις κατηγορίες ανδρών.
 • Η κατηγορία γυναικών, των εφήβων και αυτών που θα δηλώσουν απλά ασκούμενοι  θα κάνουν 2 στροφές (1μικρή και 1 μεγάλη).
 • Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής κρίνετε ¨μέτριος προς δύσκολος

9ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας "Σκαπτή Ύλη"

Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής έχει κλείσει...

Επικοινωνία

Πολιτιστικός Σύλλογος
Παλιας Καβάλας

Παλιά Καβάλα
+30 6945 523061
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "Δημωφέλεια"

Δημωφέλεια
+30 2510 831388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.