Γιατί να στηρίξω το WWWFestival;

%AM, %03 %166 %2016 %02:%Δεκ

Σκοπός και στόχος του WoodWaterWild Festival, πέρα από τις ψυχαγωγικές διαστάσεις που έχει κάθε τέτοια διοργάνωση, είναι η προβολή και προώθηση των ορεινών περιοχών του Δήμου Καβάλας. Βασισμένοι στη σημαντική επένδυση που έγινε μέσω του προγράμματος Leader το 2006-2007 με την κατασκευή του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού στην Π. Καβάλα και συνεχίζοντας τα βελτιωτικά έργα στο μονοπάτι αλλά και τις δράσεις προβολής, προσβλέπουμε μέσα από τη διοργάνωση και τη μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ να συνεχίσουμε να προσελκύουμε επισκέπτες και τουρισμό από ολόκληρη τη χώρα.

 Βήμα-βήμα, προσδοκούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή ως έναν εναλλακτικό πόλο έλξης, πέρα από την αρχαιολογική, θρησκευτική και ιαματική της δυναμική, με βάση το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Ταυτόχρονα, προωθούμε κυρίως στη νεολαία, έναν εναλλακτικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό και υγιή τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας μέσω των υπαίθριων δραστηριοτήτων, δημιουργικών εργαστηρίων, περιηγήσεων και των αθλημάτων υπαίθρου.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ εντάσσονται δύο επίσημοι αγώνες (οι οποίοι φιλοξενούνται στο καλεντάρι των αντίστοιχων ομοσπονδιών) με έντονο συμβολισμό: Ο ορεινός αγώνας δρόμου 19 χιλιομέτρων με την ονομασία «Δρόμος του Νερού», που ξεκινά από την Καβάλα και τερματίζει στην Π. Καβάλα και που αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό ιστορικό μονοπάτι στα όρια του Δήμου Καβάλας, και τον ορεινό ποδηλατικό ΜΤΒ αγώνα (30 χιλιομέτρων) με την ονομασία «Σκαπτή Ύλη» που διασχίζει τον οικισμό και τις πανέμορφες ορεινές διαδρομές της Παλιάς Καβάλας, και συνδέεται με την έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα της Σκαπτής Ύλης. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές αλλά και τα πορίσματα των ερευνών των αρχαιολόγων Δ.Λαζαρίδη (1971), Χ.Κουκούλη (1993) και του καθηγητή Γεωλογίας του Αριστοτελείου Μ.Βαβελίδη, στα ορεινά του Δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από την Π. Καβάλα βρίσκεται καλά κρυμμένη η Σκαπτή Ύλη, αλλά και οικισμοί που είχαν έντονη οικονομική δραστηριότητα και οικιστική ανάπτυξη κατά τους αρχαίους χρόνους.

Είναι σημαντικό για το Φεστιβάλ, σε αυτή τη προσπάθεια ψυχαγωγίας αλλά και ανάδειξης της συγκεκριμένης περιοχής και των σημαντικών ιδιαιτεροτήτων της, να έχει τη συμπαράσταση και την ηθική και οικονομική ενίσχυση τόσο των δημόσιων φορέων όσο και ιδιωτικών χορηγών.

Views: 148
(0 votes)