Μprikia Κolame - Θεατρικό παιχνίδι

Μprikia Κolame - Θεατρικό παιχνίδι

Η θεατρική ομάδα Mprikia Kollame συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στην Θεσσαλονίκη. Στόχος της είναι η θεατρική έκφραση μέσω μιας νέας καλλιτεχνικής φόρμας, που να καταλύει τα στερεότυπα περί τέχνης και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου για έκφραση, καλλιτεχνικότητα, δημιουργία και επικοινωνία.

Η πρώτη παράσταση, δημιούργημα εξ' όλοκλήρου της ομάδας, το 'Μηδείαμα” αποτέλεσε μια σύγχρονη μελέτη και πρόσληψη του μύθου της Μήδειας και παρουσιάστηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης στα πλαίσια των μαθημάτων πολιτισμού και στο Σχήμα Εκτός Άξονα στα πλαίσια του φεστιβάλ “Βήμα στους νέους”  στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στο θέατρο Επί Κολωνώ στην Αθήνα στα πλαίσια του Off Off Athens Festival.

Τον Δεκέμβριο του 2014  η ομάδα πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό δράμα “Ο πίνακας που άλλαξε χρώματα” βασισμένο στο βιβλίο της Σίσσυς Παπαγεωργίου σε ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 2015, η ομάδα ηγήθηκε της διαδικτυακής εκστρατείας κατά του bullying με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από όλη την πόλη. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κιλκίς με ένα τριήμερο workshop βασισμένο στις “Βάκχες” του Ευριπίδη.  Συμμετείχε επίσης στα Big Days του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με workshop σχετικά με την εργογραφία των Άντ. Τσέχωφ και Γκ. Μπύχνερ αλλά και στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Τέλος, τον Ιούνιο αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015 η ομάδα πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα στις φυλακές Επταπυργίου την performance “Γεντί Κουλέ. Ο νόμος της σιωπής”  για την οποία βραβεύτηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας από την Kulturosoupa.gr. Η ομάδα συμμετείχε στην πρώτη έκθεση Φανταστικού στην Θεσσαλονίκη, την Fantasmagoria, με το worskhop “Σκοτεινά Παραμύθια” τον Απρίλιο του 2017 στο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του wood water wild festival, η θεατρική ομάδα mprikia kolame θα κάνει θετρικά παιχνίδια για παιδιά, τη Κυριακή 18 Ιουνίου, τις ώρες 12:00-14:00.