ΛΟΧ Καβάλας - Αναρρίχιση

Η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας ιδρύθηκε το 1994 όταν μια ομάδα ανήσυχων ορειβατών, παθιασμένων με το βουνό και την αναρρίχηση αποφάσισε να αφοσιωθεί ελεύθερα σε αυτό που αγαπούσε ακολουθώντας το δικό τους μονοπάτι. Η συνέχεια τους δικαίωσε.

Φτιάχνοντας  από τον πρώτο κιόλας καιρό μια μικρή αναρριχητική πίστα κατόρθωσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να πλαισιωθεί από αθλητές όλων των κατηγοριών και ηλικιών και με την μεγάλη  συμμετοχή και πολλές επιτυχίες, κατόρθωσε να καθιερωθεί σαν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της αγωνιστικής αναρρίχησης και της ορειβασίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα κατακτώντας πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα. Και όχι μόνο αυτό. Η πολυσχιδής δράση που αναπτύχθηκε περιελάμβανε πεζοπορία, αναβάσεις σε κορυφές ελληνικών και ξένων βουνών,  χειμερινές αναβάσεις-παγοαναρρίχηση, χιονοδρομία, ορειβατικό σκι.

Σήμερα  η  Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας διαθέτει μια από τις αρτιότερες αναρριχητικές πίστες  στο στάδιο  «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» αλλά και δικό της εκπαιδευτή, πτυχιούχο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης, διοργανώνοντας σχολές Ορειβασίας και Αναρρίχησης αρχαρίων και μέσου επιπέδου.

Στα πλαίσια του Wood Water Wild Festival ο Λ.Ο.Χ. Καβάλας θα συμμετάσχει με τη δραστηριότητα της Αναρρίχισης και υπόσχεται ένα διασκεδαστικό διήμερο. Η αναρριχιτική πίστα θα λειτουργήσει το διήμερο του φεστιβάλ για το μεν Σάββατο από τις 12:00-19:00 και για την Κυριακή από τις 11:00-19:00.